ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Είμαστε μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και εστιάζουμε σε δράσεις στον τομέα της τέχνης, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της περιβαντολλογικής ευαισθητοποίησης. Η ομάδα μας αποτελείται από καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές καθώς και συνεργάτες και εθελοντές διάφορων ιδιοτήτων. Ο λόγος που δημιουργήσαμε την Art Traces ήταν μια μεγάλη περιπέτεια που περάσαμε με την ασθένεια του καρκίνου, όσο παλεύαμε με την ασθένεια τόσο ενδυνάμωνε η επιθυμία μας να δούμε το μέλλον ως ένα πεδίο δράσης και δημιουργικότητας.

Στόχος μας είναι μέσω πολυμεσικών μεθόδων όπως η φωτογραφία, το βίντεο, η μουσική, η ιστορική και ανθρωπολογική έρευνα και τα εκπαιδευτικά προγράμματα να καταγράψουμε και να αποτυπώσουμε την παράδοση, τον πολιτισμό και τη καθημερινότητα ατόμων και συλλογικοτήτων των οποίων η προσωπική και συλλογική τους κληρονομιά παραμένει ζωντανή στην κοσμοαντίληψη τους.

 

Μέσα από τις δράσεις μας επιδιώκουμε να μελετήσουμε την ατομική και συλλογική μνήμη και πώς αυτή αναπαριστάται στο ιδιωτικό και δημόσιο χώρο, θέλουμε να ερευνήσουμε την έννοια της ταυτότητας και του αυτοπροσδιορισμού και πώς τα άτομα διαφοροποιούνται μέσα στο παγκόσμιο πολιτισμό. Τέλος θέλουμε να καταγράψουμε και να αναδείξουμε τα διαφορετικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά των ατόμων και των ομάδων τους.

Η Art Traces δημιουργήθηκε από τον Συμεών Χατζηλίδη και την Άννα Παρασκευίδου

ΣΥΜΕΩΝ ΧΑΤΖΗΛΙΔΗΣ

Ο Συμεών γεννήθηκε το 1981, ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη ως φωτογράφος. Φοιτεί στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Τοπική Ιστορία – Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Παρακολούθησε το Ετήσιο Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ, σπούδασε Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και φωτογραφία στο ΙΕΚ Κέρκυρας. Έχει παρακολουθήσει το ετήσιο πρόγραμμα Θεραπεία μέσω της Τέχνης με Έμφαση στα Εικαστικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και διάφορες μορφές ψυχοθεραπείας μέσω της φωτογραφίας στο In Sight Photo Community.

Έχει παρουσιάσει τα έργα του μεταξύ άλλων στη Photobiennale Logos – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο Ίδρυμα Κακογιάννη και στη Luminous Eye Gallery. Έχει συμμετάσχει με έργα του σε διάφορα φωτογραφικά βιβλία όπως το Terra Thrakia σε εκδόσεις Π.Α.Μ.Θ και Inside σε εκδόσεις PHmuseum.

ΣΥΜΕΩΝ ΧΑΤΖΗΛΙΔΗΣ

ΑΝΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΙΔΟΥ

Η Άννα Παρασκευίδου γεννήθηκε στο ποντιακό χωριό Γιαγντάν της Αρμενίας το 1988, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα με την οικογένειά της, το 1992. Κατοικεί και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη ως φωτογράφος. Φοιτά στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Digital Marketing στο Διεθνές Πανεπιστημίο και σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η ενασχόλησή της με τη φωτογραφία ξεκίνησε το 2011, παρακολούθησε σεμινάρια τεχνικής, επεξεργασίας και καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Συμμετείχε σε διάφορες ατομικές και συλλογικές εκθέσεις φωτογραφίας. Είναι συν-ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Art Traces.

ΑΝΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΙΔΟΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΙΧΝΗ ΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΙΧΝΗ ΜΑΣ

Follow Us

Copyright © 2022 Art Traces - All Rights Reserved